جمعیت هلال احمر استان البرز | سازمان‌های تابعه

جمعیت هلال احمر استان البرز

پنج شنبه، 16 آذر 02 - ساعت 43 :38: 20

سازمان‌های تابعه

سازمان‌ها و مراکز تابعه رؤسای سازمان‌ها و مراکز  
 سازمان امداد و نجات دکتر ناصر چرخساز Charkhsaz
سازمان جوانان دکتر وحید قبادی دانا ghobadi-1
سازمان داوطلبان فرحناز رافع
سازمان تدارکات پزشکی دکتر سید حسام الدین مدنی Madani-2
مرکز پزشکی حج دکتر سید علی مرعشی Marashi-3
موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران دکتر داود شجاعی زاده shojai-zadeh
شرکت نساجی هلال ظاهر رستمی Rostami-3
مجتمع دارویی و درمانی هلال دکتر مسعود حبیبی حبیبی

 

 

آشنایی با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

پس از تأسیس جمعیت هلال احمر در سال ۱۳۰۱ و با وقوع زلزله‌ای در خرداد ۱۳۰۲ در شرق خراسان و سه ماه بعد در سیرجان و کرمان و جاری شدن سیلاب‌های گسترده در همان سال در استان‌های گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی و اصفهان زندگی بسیاری از هموطنان به مخاطره افتاد و باعث تلفات و خسارات بسیاری گردید.
در این سوانح اولین استمداد ملی برای کمک به آسیب‌دیدگان در سطح کشور، جرقه‌ای برای سازماندهی تشکیلاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر شد.
اولین آئین‌نامه خدمات امدادی در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی مسئولیت ارائه خدمات امدادی درمانی به آسیب‌دیدگان سوانح و بلایای طبیعی در زمان صلح به تصویب هیئت مرکزی جمعیت رسید. اولین تشکیلات رسمی امداد به صورت منظم با استخدام نیروهای تمام وقت جهت ادارات سازمان مرکزی امداد کل در سال ۱۳۵۰ آغاز به کار نمود.
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران همراه با دگرگون شدن ساختار کلی جمعیت و جدا شدن بخش درمان از فعالیت‌های آن، عمده وظایف جمعیت به خدمات امدادی در سوانح، جوانان و خدمات حمایتی معطوف شد و با وقوع جنگ تحمیلی توسط کشور عراق در سال ۱۳۶۰ فعالیت‌های سازمان امداد و نجات به تربیت و تأمین نیروهای انسانی در زمینه‌های درمانی، فنی خدماتی، پشتیبانی و اراده خدمات امدادی به مجروحین و مصدومین جنگ تحمیلی معطوف گردید.
خدمات ارزنده سازمان امداد و نجات در عملیات‌های گسترده ملی و بین‌المللی از جمله زلزله سال‌های ۶۹ رودبار، ۸۲ بم، بحران آوارگان عراقی در سال ۱۳۷۰، امداد و نجات در حوادث جاده‌ای و کوهستان، امدادرسانی در سیل پاکستان، زلزله و سونامی ژاپن، قحطی و خشکسالی در سومالی و… موجب گردید جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای را در بین جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر کسب کند و به عنوان یکی از ده جمعیت قدرتمند جهان در پاسخ‌گویی به سوانح و حوادث مطرح گردد.

معرفی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر

سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، در اجرای بند ۷ از ماده ۳ اساسنامه جمعیت هلال احمر، مصوب ۱۳۶۷/۲/۸ مجلس شورای اسلامی جهت اداره امور جوانان جمعیت تشکیل شده است.
سازمان جوانان جمعیت هلال احمر بعنوان قدیمی‌ترین تشکل در حوزه جوانان کشور و با عمر بیش از شصت ساله به تعبیری گذرگاه ورودی داوطلبان و جوانان به جمعیت هلال احمر محسوب می‌شود.
افراد پس از عضویت در این سازمان و سازماندهی در کانونهای غنچه‌های هلال، دانش‌آموزی، دانشجوئی، جوانان و طلاب و آشنایی با اهداف و وظایف و آموزش اصول و اهداف در جهت نهادینه‌سازی و ترویج آموزه‌های خدمات داوطلبانه و نوع‌دوستانه و صلح و دوستی و مهرورزی در جامعه و فعالیت‌های عام‌المنفعه و بشردوستانه و امداد و کمک‌های اولیه به طوری که یک جوان با تقویت روحیه‌ی نوعدوستی و کمک به همنوعان و ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی با آموزه‌های علمی امدادرسانی و کمک‌های اولیه در زمان حوادث به کمک مردم آسیب‌دیده بشتابد و در صورت تمایل و توانمندی و گذر از آزمون‌های تخصصی برای ادامه‌ی مسیر خدمت‌رسانی در کوتاه مدت جذب سازمان امداد و نجات و در دراز مدت و بعد از ۲۹ سالگی جذب سازمان داوطلبان گردد و یا کماکان در سازمان جوانان همکاری و مشارکت داشته باشد.

تاریخچه سازمان جوانان جمعیت هلال احمر

در ایران در اولین اساسنامه جمعیت شیر و خورشید سرخ در سال ۱۳۱۳ (ه .ش) به مسئله جوانان اشاره و برای تشکیلات آن نظامنامه مخصوص در نظر گرفته شد. (فصل۳، ماده ۶۳ و ۶۴) سازمان جوانان جمعیت شیر و خورشید سرخ عملاً در آبان ماه سال ۱۳۲۶ (ه.ش) بنا به درخواست جمعیت وقت و تصویب اساسنامه آن با همکاری وزارت فرهنگ و هنر (آموزش و پرورش) تأسیس شد.
با توجه به گسترش فعالیت‌های مربوط به جوانان در سطح دانشگاه‌ها و تشکیل گروه های امدادی از جوانان داوطلب در سراسر کشور و عدم پیش بینی لازم در اساسنامه (مصوب سال ۱۳۲۶ ه ش) در خصوص نحوه جذب و به کارگیری این بخش فعال از جوانان این مهم موجب صلاح و تغییر اساسنامه در سالهای ۱۳۴۵ و ۱۳۴۶ گردید.
به دنبال تجدید نظر در اساسنامه و به منظور گسترش فعالیت های جوانان عضو جمعیت، مرکزی با عنوان خانه جوانان در سال ۱۳۴۸ (ه ش) به عنوان مکمل فعالیت جمعیت در ارتباط با جوانان و زیر نظر سازمان جوانان شیروخورشید سابق تأسیس شد.
اولین خانه جوانان در خرمشهر شروع به فعالیت نمود و تعداد این خانه ها در سال ۱۳۵۱ به ۱۰ واحد، در سال ۱۳۵۳ به ۱۳ واحد و در سال ۱۳۵۷ به ۲۰ واحد افزایش یافت که شامل شهرهای خرمشهر، آبادان، کرمانشاه، قم، همدان، مهاباد، شمیران،میانه، مراغه، رشت، تبریز، ارومیه، مرند، شبستر، بابل، ساری، بجنورد، سمنان، شاهرود و بوشهر بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خانه های جوانان هلال احمر با وظایف مشخص و تهیه دستور العمل اجرایی که در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۶۰ به امضاء سرپرست جمعیت وقت هلال احمر و قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در جمعیت رسیده بود به کار خود ادامه دادند. در فروردین سال ۱۳۶۱ بنا به تصویب هیأت اجرایی جمعیت، خانه های جوانان به مراکز پرورش اسلامی تغییر نام یافت و از خرداد ماه سال ۱۳۶۱ بناب بر مصوبه دیگری از هیأت اجرایی جمعیت، مراکز پرورش اسلامی به سصورت مستقل تحت عنوان سرپرستی مراکز پرورش اسلامی جوانان هلال احمر به عنوان زیرکجموعه ای از معاونت خدمات اجتماعی به کار خود ادامه دادند.
در سال ۱۳۷۳ با تصویب هیأت اجرایی سرپرستی اداره کل مراکز پرورش اسلامی جوانان از معاونت خدمات اجتماعی جدا شد و مستقلاً به سطح معاونت با عنوان معاونت فرهنگی ارتقاء یافت.
در سال ۱۳۷۸ با تغییر تشکیلات جمعیت، معاونت فرهنگی و سازمان جوانان درهم ادغام شد و تحت عنوان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به فعالیت پرداخت. لازم به تذکر است که هر چند عنوان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر حفظ شده است ولی در تشکیلات جدید اعضا صرفاً منحصر به دانش آموزان نیستند و نوع تشکیلات و فعالیت ها نیز تغییر کرده است.

 سازمان داوطلبان

سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از تشکیلات وابسته به جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر است که به منظور احیاء و تحقق اصل خدمات داوطلبانه، با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر از طریق سازماندهی و بهره‌گیری از توان و مساعدت افراد و اقشار توانمند تشکیل گردیده است.

این سازمان در سال ۱۳۵۱ آغاز به فعالیت نموده و تا سال ۱۳۷۹ خدمات متنوعی چون حمایت از کودکان آسیب‌دیده از حوادث، کمک‌ به آسیب‌دیدگان از زلزله، سیل و سایر بلایای طبیعی، مشارکت در ستاد جذب کمک‌های مردمی برای کمک‌رسانی و. .. را ارائه نموده است.

در سال ۱۳۷۹ همزمان با تجدید ساختار، سازمان داوطلبان فعالیت‌های خود را بر دو محور جذب نیروی انسانی و ارائه خدمات حمایتی متمرکز نمود.

مؤسسه آموزش عالی علمی- کاربردی هلال ایران

مؤسسه آموزش عالی علمی- کاربردی هلال ایران که به طور رسمی از سال ۷۴ با نام مرکز آموزش و تحقیقات فعالیت خود را آغاز کرد، در تابستان سال ۱۳۸۱ با اخذ موافقت قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رسماً به مؤسسه عالی علمی- کاربردی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر و تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی ارتقاء یافت.

معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی

براساس اساسنامه، معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی عهده‌دار وظایف درمانی جمعیت هلال احمر، کمک به امور درمانی داخل کشور به صورت غیرمستقیم و اجرای پروژه‌های درمانی خارج از کشور به صورت مستقیم است. ضمناً نسبت به واکسیناسیون حجاج (مننژیت- آنفولانزا) اقدام می‌نماید و نیز در حوزه توانبخشی مشغول به ارائه خدمات می‌باشد.

سازمان تدارکات پزشکی

سازمان تدارکات پزشکی در سال ۱۳۳۴ تأسیس و فعالیت‌های اولیه خود را به منظور تهیه و تدارک دارو آغاز نمود.

در سال ۱۳۶۷ در پی ادغام مرکز فوریت‌های دارویی در سازمان تدارکات پزشکی حرکت رو به جلو و فزاینده سازمان شکل تازه‌ای به خود گرفت. از بدو تأسیس، توزیع دارو بخش گسترده‌ای از فعالیت‌های این سازمان به شمار می‌رفت. همچنین در حال حاضر اداره ۱۲ داروخانه در سراسر کشور را برعهده داشته و امروزه سازمان علاوه بر تهیه دارو و وسایل و تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی کشور، در ساخت تجهیزات پزشکی حیاتی از قبیل انواع صافی‌های دیالیز، فیلترهای تالاسمی و تولید لوازم یکبار مصرف پزشکی در جهت ارتقاء صنعت تجهیزات پزشکی گامی مؤثر برداشته و تاکنون موجب صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی گردیده است.

دفتر امور زنان جمعیت هلال احمر

جمعیت زنان هر جامعه حدود نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند که در ابعاد گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی نقش نهان و آشکار در ساماندهی، سازماندهی و هدایت جامعه به سوی تعادل، وفاق و تعاون بر عهده دارند.

در این راستا جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با هدف توسعه همکاری زنان و استفاده بهینه از توان انسانی، علمی و اجرایی آنها، اقدام به تشکیل دفتر امور زنان نموده است.

 شرکت خدمات هلیکوپتری نوید

این شرکت در سال ۱۳۷۴ با نام شرکت هواپیمایی نویدتک پس از اخذ موافقت اصولی از سازمان هواپیمایی کشور با مجوز حمل و نقل هوایی بار و مسافر و ارائه خدمات زمینی فرودگاه‌ها، سرمایه‌گذاری با مشارکت در دیگر شرکت‌ها و مؤسسات داخلی و خارجی دریافت و در اداره ثبت شرکتها تحت شماره ۱۱۹۷۵۲ به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۶ توسط جمعیت هلال احمر خریداری گردید و نام آن به شرکت خدمات هلیکوپتری نوید تغییر یافت و ضمن ادامه فعالیت اقتصادی خود مأموریت اجرای کلیه عملیات پروازی مرکز امداد هوایی جمعیت و نیز وظیفه خطیر تعمیر و نگهداری هلیکوپترهای جمعیت هلال احمر را به‌عهده گرفت.

شرکت سرمایه‌گذاری هلال ایران

در اجرای چهارمین مصوبه از شانزدهمین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، شرکت سرمایه‌گذاری هلال احمر ایران (سهامی خاص) درتاریخ هشتم بهمن ماه ۱۳۸۵ تحت شماره ۲۸۸۵۲۲ به ثبت رسیده است. این شرکت به عنوان رکن اقتصادی جمعیت هلال احمر ایران با در نظر داشتن موقعیت استراتژیک کشور، چشم‌انداز خود را تبدیل شدن به یکی از شرکت‌های بزرگ چند منظوره سرمایه‌گذاری و خدماتی با تکیه بر شناسایی فرصت‌های برتر سرمایه‌گذاری تبیین نموده تا از این طریق علاوه بر تولید ثروت و حداکثرسازی توان اقتصادی جمعیت هلال احمر، به عنوان یک نهاد سرمایه‌گذاری در رشد و توسعه همه جانبه کشور در راستای گسترش سطح رفاه جامعه و اهداف سند چشم انداز بیست ساله و برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی، سهمی مؤثر داشته باشد.

شرکت سرمایه گذاری هلال ایران با رویکرد افزایش بهره‌وری در تولید، افزایش اشتغال، نوآوری در محصولات و خدمات، مدیریت هزینه‌ها و درآمدها، تلاش بی دریغ خود را در جهت استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیت های موجود معطوف داشته است.

براین اساس در حال حاضر عمده فعالیت‌های شرکت در چهار حوزه عمرانی و ساختمانی، کشاورزی و دامپروری، بازار سرمایه و خدمات طبقه‌بندی می‌شود.

مجتمع دارویی درمانی هلال ایران

مجتمع دارویی درمانی هلال ایران با هدف ارتقاء سلامت و درمان بیماران و نیازمندان، در راستای نیت خیرخواهانه واقف آن “سرکار خانم پری آگاهی آرش” و با سرمایه گذاری جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۸ فعالیت های پیشگیری، تشخیصی و درمانی خود را آغاز نموده است. هم اکنون در این مجتمع علاوه بر مرکز تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی، کلینیک های قلب و عروق، دندانپزشکی، زنان – زایمان و ناباروری، تصویربرداری، بخش دیالیز و … خدمات خود را به عموم مردم عزیز در سطح ملی و فراملی ارائه می نماید.

از جمله افتخارات این مجموعه ، دریافت گواهینامه بین المللی سیستم مدیریت کیفیت ۲۰۰۸ : ۹۰۰۱ ISO در سال ۱۳۸۸ همچنین دریافت جایزه ملی کیفیت در نهمین دوره جایزه کیفیت ملی ایران در سال ۱۳۹۱ می باشد.

 مراکز تخصصی مجتمع :

  • مرکز تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی هلال ایران
  • مرکز تخصصی ناباروری و نازایی
  • کلینیک فوق تخصصی قلب و عروق
  • کلینیک تخصصی دندانپزشکی
  • کلینیک تخصصی پوست ، مو و زیبایی -  لیزر
  • کلینیک تخصصی زنان ، زایمان
  • کلینیک پیشگیری و پایش سلامت
  • کلینیک تخصصی طب کار
  • واحد توریسم درمانی
  • بخش دیالیز
  • واکسیناسیون و معاینات حجاج و زائرین عتبات عالیات
  • رادیولوژی و سونوگرافی
  • آزمایشگاه تشخیص طبی 

فعالیت‌های بین‌المللی جمعیت هلال احمر

فعالیت‌های بین‌المللی جمعیت هلال احمر بر طبق وظایف قانونی و هدف‌های بشردوستانه و براساس کلیه ارتباطات بین‌المللی جمعیت انجام می‌شود. جمعیت هلال احمر در بعد بین‌المللی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به‌طوریکه در حال حاضر عضو کمیسیون برنامه‌ریزی تخصصی مدیریت سوانح فدراسیون، عضو گروه کاری تهیه دستور کار اجلاس مجمع عمومی فدراسیون، عضو گروه تخصصی مدیریت سوانح فدراسیون، عضو کمیته کاری علائم نهضت صلیب سرخ، عضو مجمع اهداء کنندگان فدراسیون، عضو مجمع ارتباطات نهضت صلیب سرخ و از سال ۲۰۰۱ عضو هیئت حاکمه فدراسیون می‌باشد. جمعیت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) نیز از جایگاه چشمگیری برخوردار می‌باشد.

Back To Top